حق طلاق

حق طلاق چیست؟

حق طلاق بر اساس قانون برای مرد است و امکان واگذاری آن وجود ندارد. مرد تنها می تواند به زن وکالت طلاق بدهد که باید دفاتر اسناد به صورت رسمی ثبت شود. در ادامه تمامی موارد در خصوص حق طلاق ، حق طلاق زن ، طلاق با داشتن حق طلاق ، حق طلاق زن و مهریه و مدت زمان طلاق با داشتن حق طلاق و … را به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

◀️برای دسترسی سریع به محتوای مورد نظر و صرفه جویی در وقت می توانید از فهرست سمت راست صفحه استفاده کنید. 

حق طلاق چیست؟

حق طلاق بر طبق قانون مدنی، ماده 1133 حقی است که برای مرد است تا هر زمان که بخواهد بتواند همسر خود را طلاق دهد. این حق به طور پیش فرض و طبق شرع و قانون برای مرد در نظر گرفته شده است. مرد این میتواند این حق را به زن، در قالب وکالت طلاق نیز بدهد.

مرد برای داشتن حق طلاق نیاز به شرایط خاصی ندارد و بعد از جاری شدن خطبه عقد، بدون نیاز به دلیل نیز می تواند زوجه را طلاق دهد.

حق طلاق مرد قابل واگذاری نیست. البته مرد می تواند این حق را به صورت وکالت به زوجه نیز واگذار کند که به آن حق طلاق زن نیز گفته می شود. لازم به ذکر است که بعد از دادن وکالت طلاق به زن، حق طلاق از مرد سلب نمی شود! بلکه هر دو می توانند در هر زمان درخواست طلاق بدهند.

انواع وکالت در طلاق

وکالت در طلاق به دو صورت مختلف ارائه می‌شود: 1-وکالت نامه شرطی طلاق بعد از ازدواج 2- حق طلاق در ضمن عقد است. 

وکالت نامه شرطی بعد از ازدواج یعنی برای داشتن وکالت طلاق شرط و شروطی از طرف زوج تعیین می شود. این شرط و شروط می تواند شامل: بلاعزل و غیر قابل بلاعزل، دارای انقضاء، مدت زمان، حضانت و …. باشد. این حق وکالت باید در دفاتر ثبت طلاق ثبت شود وگرنه اعتبار قانونی ندارد.

مورد دوم حق طلاق ضمن عقد است. این حق در زمان عقد در عقدنامه ذکر می شود. حق طلاق در ضمن عقد در دفتر اسناد رسمی ثبت می شود.

در این حالت، شرایط وکالت در طلاق به صورت شرط ضمن عقد در عقدنامه ثبت می‌شود. 

حق طلاق زن

به طور معمول حق طلاق برای مرد است، نه زن. اما مرد می تواند با مراجعه به دفاتر ثبت رسمی حق طلاق را به زن بدهد. در این صورت زن می تواند هر زمان که بخواهد به صورت قانونی از مرد طلاق بگیرد.

لازم به ذکر است که حق طلاق با 12 ماده ای که مرد در عقد نامه می نویسد و امضا می کند متفاوت است . حق طلاقی که در عقد نامه به زن داده می شود، هیچ اعتباری ندارد چرا که حق طلاق مرد قابل واگذاری نبوده و مرد فقط می تواند وکالت طلاق را به زن بدهد که در اصطلاح عامیانه حق طلاق زن نامیده می شود.

حق طلاق مرد

با ارجاع به مفاد 1133 قانون مدنی حمایت از خانواده، مرد هر زمانی که بخواهد می تواند همسرش را طلاق دهد.  حق طلاق به مرد تعلق دارد و زن تنها در شرایط خاص می تواند از همسرش جدا شود. برای اطلاع کامل از این موضوع می توانید مقاله شرایط طلاق از طرف زن را مطالعه بفرمایید.

اگر مرد بخواهد از همسرش جدا شود حتی بدون اینکه دلیلی برای دادگاه بیاورد می تواند همسرش را طلاق دهد. در قدیم مردان بدون اینکه به دادگاه بروند می توانستند همسرشان را در دفاتر ثبت ازدواج، طلاق دهند. اما در قانون جدیدِ حق طلاق مرد، زوج باید تقاضای طلاقش را حتی بدون دلیل به دادگاه ارائه دهد.

در انتها،در طلاق توسط مرد باید حق و حقوق زن به طور کامل پرداخت شود. در پایان متن در قسمت سوالات متداول با دو سوال حق طلاق زن چیست و حق طلاق با کیست آشنا شده و پاسخ صحیح را دریافت می کنید.

پس گرفتن حق طلاق

پس گرفتن حق طلاق

پس گرفتن حق طلاق

در بعضی از شرایط، همسر(زوج) توافقی در مورد جدایی و طلاق با زوجه دارد. این توافق شامل چیزهایی مثل تقسیم اموال، حضانت بچه‌ها، و حقوق وکالت در طلاق است.

اما اگر زوج یا زوجه بعداً از داشتن چنین حقی پشیمان شوند و بخواهد حق طلاق را لغو کند، تکلیف چیست؟ آیا پس گرفتن حق طلاق امکان پذیر است؟

وکیل سداد در پاسخ خواهد گفت:” اگر همسر(زوج یا زوجه) قبلاً توافقی در مورد طلاق امضاء کرده باشد و بعداً به دلایلی مثل شک در تصمیم‌گیری، بخواهد حق طلاقش رو برگرداند، باید این موضوع رو با وکیل بررسی و از شرایط لغو این موضوع مطلع شود.

حق طلاق را می توان پس گرفت اما باید قوانین مربوط به آن را دانست. برای اطلاع و مشاوره رایگان می توانید با وکیل سداد در شبکه های اجتماعی تلگرام  واتساپ در تماس باشید.

شرایط لازم برای داشتن حق طلاق

شرایط لازم برای داشتن حق طلاق

شرایط لازم برای داشتن حق طلاق

برای داشتن حق طلاق، لازم است که شرایط مورد نظر در دادگاه تایید شود. اگر زن یک وکالتنامه طلاق از شوهر خود دریافت کند، نیازی به حضور و مراجعه مرد به دادگاه نیست و می‌تواند بدون حضور شوهر، خود را مطلقه کند.

 وجود وکیل در چنین مواقعی، به زن کمک می‌کند تا به راحتی برای طلاق اقدام کند. همچنین، زن می‌تواند با ارائه دلیل با توجه به شرایط 12 گانه، حق طلاق را به دست آورد.

با اثبات این دلایل(12 گانه) زن می تواند حق طلاق را از آن خود کند. اما باید حتماَ از وکیل در این زمینه مشاوره بگیرد. برای دریافت مشاوره از وکیل سداد می توان با شماره 09121893808 تماس بگیرید.

داشتن حق طلاق و گرفتن مهریه

داشتن حق طلاق و گرفتن مهریه

داشتن حق طلاق و گرفتن مهریه

شرایط مهم حق متارکه زن در طلاق شامل مسائل مهمی مانند: دریافت مهریه است. در وکالت طلاق، مرد می‌تواند شرایطی باب میل خود برای پرداخت مهریه تعیین کند. یعنی مرد شرایطی را برای زن تعیین می کند و زن  با قبول و پذیرش آن میتواند حق وکالت را  داشته باشد. در غیر اینصورت این حق از طرف مرد به زن داده نمی شود.

 زن می تواند با توجه به این وضعیت و توافق با مرد، بهترین انتخاب را برای دریافت مهریه داشته باشد و در نتیجه، روند طلاق را در صورت ناسازگاری تسهیل کند انتخاب کند. 

☀️ لازم به ذکر است، داشتن حق وکالت دلیل بر بخشیدن مهریه نیست. زن می تواند مهریه خود را داشته باشد و از حق طلاق نیز برخوردار باشد.☀️

  برای راهنمایی بیشتر درباره مهریه در حق طلاق، می‌توانید با وکیل مهریه(سداد) به صورت رایگان مشورت کنید. حال وکیل سداد در اینجا به 3 سوال مهم که می تواند سوال شما نیز باشد پاسخ دهد:

❓چرا وقتی وکالت برای طلاق داریم باید وکیل بگیریم؟

داشتن وکیل برای حق وکالت لازم است. وکیل با داشتن مجوز معتبر و تجربه کافی در زمینه طلاق می تواند مشاوره های مفید و لازم را با حفظ حق و حقوق زوجین به آنها بدهد.

❓مراحل طلاق با داشتن حق طلاق شامل چه اقداماتی است؟

اولین قدم برای طلاق این است که به دفاتر خدمات قضایی بروید و تمام مدارک مورد نیاز را به همراه داشته باشید. برای حمایت حقوقی، بهتر است از یک وکیل مجرب و متخصص در زمینه طلاق کمک بگیرید. با داشتن حق طلاق از طرف مرد این احتمال وجود دارد که نیاز به شرکت در جلسات مشاوره داشته باشید، ولی این بستگی به شرایط شما دارد.

پس از آماده‌سازی مدارک و مشاوره با وکیل، باید به دادگاه مراجعه کنید. سپس، پروسه رسمی طلاق را شروع کنید. پس از بررسی مدارک و شنیدن شکایات طرفین، قاضی تصمیم‌گیری می‌کند. در صورت تایید، حکم طلاق را برای زن صادر خواهد کرد.

در نهایت، با داشتن گواهی تایید،حکم طلاق را به دفاتر ثبت اسناد ببرید و اقدامات لازم جهت ثبت رسمی طلاق انجام دهید.

❓اعتبار وکالت حق طلاق پس از رجوع زن چگونه است؟

اعتبار وکالت حق طلاق زن پس از رجوع، به موقعیتی اشاره دارد که زن با وکالت دادگستری اقدام به دریافت حکم طلاق نماید. سپس پس از مدتی، با همسر خود توافق یا آشتی کند. حال سوال اینجاست که آیا وکالت طلاق دوباره معتبر است؟ برای دریافت پاسخ با شماره 09121893808 تماس بگیرید.

طلاق توافقی و وکالت در طلاق چیست؟

طلاق توافقی و وکالت در طلاق چیست؟

طلاق توافقی و وکالت در طلاق چیست؟

طلاق توافقی و وکالت طلاق کاملاَ دو موضوع جدا از هم با معانی متفاوت هستند. در طلاق توافقی زن و مرد در صورتی که در زندگی مشترک بعد از مدت ها دچار اختلاف شدند و تحمل زندگی برایشان دشوار باشد می توانند به صورت توافقی از هم جدا شوند.

توافقاتی که بین زوجین صورت می گیرد کاملاَ شخصی و بستگی به خواسته ها و شرایط زندگی و جایگاه اجتماعی دو طرف دارد.

اما وکالت طلاق موضوعی کاملاَ متفاوت است. در وکالت طلاق زن می تواند در زمان عقد این حق را از شوهر دریافت و به صورت محضری آن را ثبت محضری کند.

حق وکالت با شرایط بالا را حق وکالت ضمن عقد نیز می گویند. تمام مسائل مربوط بین زن و شوهر باید در وکالت طلاق و طلاق توافقی از قبل مشخص شود. 

⚖️برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاوره رایگان وکیل سداد بهره مند باشید⚖️

آیا زن با داشتن حق طلاق می تواند طلاق بگیرید؟

آیا زن با داشتن حق طلاق می تواند طلاق بگیرید؟

آیا زن با داشتن حق طلاق می تواند طلاق بگیرید؟

بله زن با داشتن وکالت طلاق بلاعزل می تواند طلاق بگیرید. در صورتی که زن حق وکالت داشته باشد بدون اینکه همسرش او را همراهی کند در غیاب او و بدون دلیل و اثبات مدارک می تواند تقاضای جدایی دهد. بعد از طی کردن مراحل و پروسه طلاق حکم طلاق را از دادگاه دریافت خواهد کرد. برای انجام این نوع از طلاق باید از سه شرط زیر برخوردار باشد:

  • اولین شرط این است که نوع حق وکالت بلاعزل باشد
  • حق توکیل به غیر را داشته باشد، به این معنی که بتواند شخص ثالثی را برای انجام پروسه طلاق بفرستد.
  • داشتن حق قبول به بذل
  • داشتن حق رد کردن دادگاه تجدیدنظر و فرجام خواهی

مدت زمان طلاق با داشتن حق طلاق چقدر است؟

با توجه به پرسش مطرح شده در این پاراگراف وکیل سداد در پاسخ به این سوال به شما می گوید:” مدت زمان لازم برای انجام تمام مراحل طلاق و ثبت رسمی آن در صورت داشتن حق طلاق با زن، میانگین ۶ الی ۹ ماه است.

اما با داشتن وکالت طلاق، این فرآیند در مدت زمان کمتری انجام می‌شود، با وکیل سداد می توانید ظرف مدت ۲۰ الی ۶۰ روز کاری این پروسه را به اتمام برسانید. این مدت زمان می تواند بسته به شرایط و پیچیدگی‌های زندگی شما، متغیر باشد.

دادن حق طلاق محضری به زن

حق طلاق یا همان وکالت طلاق تنها در دفتر ثبت اسناد رسمی می تواند به زن واگذار شود. همچنین لازم است بدانید  برای اینکه امکان باطل کردن آن توسط مرد در آینده وجود نداشته باشد ، باید شروط زیر رعایت شود :

  • وکالت بلاعزل باشد
  • فاقد حق تجدید نظر خواهی باشد
  • فاقد حق فرجام خواهی باشد

حق طلاق بهتر است یا مهریه

بسیاری از خانمها به این موضوع فکر میکنند که حق طلاق بهتر است یا مهریه؟ ابتدا لازم است بدانید که زن برای گرفتن حق طلاق (وکالت طلاق) نیازی به بخشیدن مهریه ندارد. اما معمولا زن و شوهر بین خودشان توافقاتی مبنی بر بخشش مهریه و دادن حق طلاق به زن می کنند.

این توافقات می تواند مبنی بر بخشش تمام مهریه یا بخشی از آن باشد که تماما به زوجین بستگی دارد. همانطور که دادن حق طلاق به زن، برای مرد تصمیم بزرگیست، بخشیدن مهریه نیز به طبع برای زن تصمیم تامل برانگیزی است. اما این که حق طلاق بهتر است یا مهریه، تصمیمی است که زن باید با توجه به خواسته ها، اهداف، طرز تفکر و جایگاه خود بگیرد.

حق طلاق زن و گرفتن مهریه

حق طلاق زن و گرفتن مهریه دو موضوع کاملا جداگانه هستند. اما در ایران معمولا زن با بخشیدن مهریه و یا بخشی از آن، مرد را راضی به دادن حق طلاق به او میکند. مواردی نظیر این که مهریه باید بخشیده شود و یا خیر ؟ و این که اگر قرار است بخشیده شود چه میزان (یا کل آن) از آن باید بذل شود، تماما به تصمیمات و توافقات بین زوجین بستگی دارد.

لازم به ذکر است که پس از بخشیدن مهریه ، امکان باز مطالبه و یا ابطال آن وجود ندارد.

شرایط ابطال حق طلاق زن

حق طلاق زن اگر در دفتر ثبت اسناد رسمی ثبت شده باشد و بلاعزل باشد به هیچ عنوان امکان باطل شدن ندارد. اما اگر حق طلاق در قالب بند های عقدنامه به زن داده شده باشد و یا اینکه وکالتی که در محضر خانه به او داده شده بلاعزل نباشد ، مرد می تواند تحت شرایطی حق طلاق (یا وکالت طلاق) زن را باطل کند.

مزایای حق طلاق برای زن

مزایای حق طلاق برای زن

مزایای حق طلاق برای زن

از آنجایی که حق طلاق همیشه برای مرد بوده و بسیاری از زنان برای گرفتن طلاق، پروسه های سخت و طولانی را در دادگاه طی می کنند، گرفتن حق طلاق یا وکالت طلاق برای زنان یک مزیت محسوب می شود.

البته مورد بخشیدن یا نبخشیدن مهریه در قبال واگذاری وکالت طلاق مرد به زن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بسیاری از زنان ازادی خود را به گرفتن مهریه ترجیح می دهند. به همین دلیل بذل مهریه در قبال حق طلاق برایشان ارزنده است و یک مزیت محسوب می شود.

البته زنان می توانند بدون بخشیدن مهریه هم حق طلاق را از همسر خود دریافت کنند که این مورد به ندرت دیده می شود.

تفاوت حق طلاق و وکالت طلاق

در واقع حق طلاق، همان وکالت طلاق است که مرد به صورت محضری می تواند به زن واگذار کند و اصطلاحا به آن حق طلاق زن گفته می شود. چرا که حق طلاق برای مرد است و قابل واگذاری نیست. یعنی چیزی به اسم حق طلاق زن وجود ندارد و این وکالت طلاق است که مرد می تواند به زن واگذار کند.

معایب دادن حق طلاق به زن

دادن حق طلاق به زن در شرایط مختلف برای هر یک از طرفین می تواند مزایا و معایبی داشته باشد. برای مثال مرد با دادن حق طلاق به زن این اختیار را به او می دهد که حتی بی خبر از او با مراجعه به محضر بتواند از او طلاق بگیرد که این میتواند یکی از معایب دادن حق طلاق به زن باشد.

اما عموما مردان در قبال واگذار کردن حق طلاق، از زن درخواست بذل یا بخشش مهریه را دارند که از این بابت می تواند به نفع مردان باشد.

پشیمانی مرد از دادن حق طلاق

پشیمانی مرد از دادن حق طلاق، امکان بازگشت وکالت طلاق را ندارد مگر اینکه وکالتی که به زن داده شده بلاعزل نباشد!

بسیاری از مردان تصمیم به دادن حق طلاق به زن میکنند، آن هم بدون آنکه زن مهریه خود را ببخشد. در اکثر مواقع بعد از مدتی با به وجود آمدن کوچکترین اختلافی، مرد دچار استرس می شود. چرا که هم زن می تواند به راحتی از او طلاق بگیرد و هم مهریه اش را به اجرا بگذارد.

به همین دلیل گرفتن این تصمیم نیازمند بررسی های دقیق و فکر کردن به صورت منطقی قبل از اقدام می باشد.

البته در مورد مهریه زن لازم به ذکر است که اگر مرد توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد، می تواند درخواست اعسار به دادگاه دهد.

اعسار چیست ؟ مراحل درخواست اعسار و تقسیط مهریه

مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق

تنها مدارک لازم برای واگذاری حق طلاق مرد به زن شامل موارد زیر می شود:

  •  شناسنامه زن و مرد
  •  کارت ملی زن و مرد
  •  عقد نامه آن و مدارک ازدواج

نحوه واگذاری حق طلاق به زن

برای واگذاری حق طلاق به زن همانطور که قبل تر هم توضیح داده شد نیاز است تا حتما در دفتر اسناد رسمی به ثبت برسد. البته در مواردی که مرد خارج از ایران باشد نیز می تواند به کنسولگری ایران در کشور محل اقامتش رفته و وکالت طلاق را به همسرش یا هر هر شخص ثالث دیگری واگذار کند.

نحوه واگذاری حق طلاق به زن

نحوه واگذاری حق طلاق به زن

با داشتن حق طلاق چگونه می توان برای طلاق اقدام کرد؟

زن باید به همراه وکالت محضری که همسرش به او داده به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق خود را ثبت کند. پس از آن زن و مرد (زوج و زوجه) به جلسات مشاوره مرکز غربالگری فرستاده می شوند که اگر وکیل داشته باشند نیازی به حضور آن ها نخواهد بود. پس از اتمام جلسات و صدور حکم عدم انصراف از طلاق از سوی مرکز غربالگری ، زن یا وکیل او با مراجعه به دادگاه درخواست حکم طلاق می کند.

قاضی نیز با توجه به داشتن حق طلاق زن، حکم طلاق را صادر میکند و پس از آن زن می تواند حتی بدون حضور مرد به محضر رفته و صیغه طلاق را جاری کرده و سپس طلاق را در دفتر اسناد رسمی به صورت رسمی به ثبت برساند.

برای انجام تمامی مراحل طلاق با حق طلاق و یا برای اصولی انجام دادن مراحل اعطای وکالت طلاق می توانید از مشاوره و خدمات تخصصی وکلای موسسه حقوقی سداد پایتخت بهره ببرید.

قانون جدید حق طلاق

با توجه به قانون جدید حق طلاق در سال 1402، زمانی حکم طلاق برای زن صادر می شود و قاضی با آن موافقت می کند که حق وکالت بلاعزل در طلاق (بدون تاریخ) در حوزه اختیارات زن باشد.

در صورت داشتن چنین حقی زن هر زمانی که بخواهد می تواند برای جدایی از همسرش و پایان دادن به زندگی زناشویی اقدام کند.

با توجه به داشتن وکالت طلاق توسط زن؛ زوجه هر زمان که اراده کند می تواند از شوهر خود جدا شود و به زندگی زناشویی پایان دهد. زوجه برای انجام مراحل طلاق نیز می تواند از وکیل خود استفاده کند. زن با داشتن وکالت در طلاق بعد از دریافت دادنامه اقدام به ثبت طلاق کرده و طلاق خود را از قاضی دادگاه درخواست و حکم طلاق را از او دریافت می کند.

قانون جدید حق طلاق

معایب دادن حق طلاق به زن

اگر مردان به دلایلی می خواهند حق وکالت طلاق را به همسرشان هدیه بدهند بهتر است از معایب این حق نیز اطلاع داشته باشند. به زبان ساده تر با داشتن این حق زوجه هر زمانی که بخواهد می تواند دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه داده و تقاضای جدایی نماید در این حالت پروسه طلاق مانند قبل نخواهد بود و زن و مرد در مدت زمان خیلی کوتاهی از هم جدا می شوند.

زنان با توجه به روحیه حساس و لطیفی که دارند ممکن است در تصمیم گیری ها در زندگی زناشویی دچار اشتباهاتی شوند البته

گرفتن تصمیمات احساسی مختص تمام زنان نمی باشد اما با توجه به تجربیات و تحقیقات آماری  برخی از زنان با وجود مشکلی کوچک و نه چندان بزرگ از سر لجبازی تصمیمی اشتباه گرفته و از حقی که برای طلاق دارند استفاده صحیح نمی کنند.

صدرصد نمی توان گفت وجود چنین دلیلی یکی از اصلی ترین معایب دادن حق طلاق به زن است. در ادامه برخی از معایب دادن حق طلاق به زن ذکر شده است:

  • سوء استفاده از داشتن حق وکالت طلاق
  • بوجود آمدن ناپایداری در روابط زناشویی
  • نقش زوج و یا پدر در خانواده تضعیف خواهد شد
  • تاثیر منفی بر فرزندان در خانواده
  • بوجود آمدن مشکلات حقوقی و چه بسا مالی
  • ضربه زدن به روابط زناشویی در اجتماع و بازتاب منفی در جامعه

معایب دادن حق طلاق به زن

متن وکالت حق طلاق به زن

در این محتوا شما می توانید متن وکالت حق طلاق به زن را به صورت زیر تنظیم کنید:

نام و نام خانوادگی{موکل}

نام و نام خانوادگی{وکیل}

موضوع: حق وکالت در طلاق

اینجانب وکیل نامبرده [نام و نام خانوادگی وکیل] به عنوان وکیل [نام و نام خانوادگی زن] متعهد می‌شوم با دارا بودن اختیارات کامل، تمامی امور مرتبط با موضوع وکالت حق طلاق اعم از امر دادرسی در مراجع قضایی و محاکم عمومی خانواده و دیگر مراجع صالحه و ذیربط را انجام دهم.

این امور می تواند شامل تقدیم دادخواست ها، انعقاد قراردادهای وکالت و مطلقه کردن زن در صورت صدور حکم طلاق با هر یک از اقسام طلاق از جمله { بائن، رجعی، خلع، مبارات} با هر شرط و قرار به صورت قبول بذل عین مهریه یا معادل یا کمتر یا بیشتر از آن باشد.

همچنین تعیین شرایط حضانت و ملاقات فرزندان مشترک اعم از قبول یا رد سرپرستی در این وکالت می باشد.

حق اعتراض به رأی، تجدیدنظر و فرجام‌خواهی، استرداد دعوی یا دادخواست و حضور در دفاتر رسمی ثبت طلاق، اجرای صیغه شرعی طلاق و کلیه اوراق، اسناد در شناسنامه موکل می تواند شامل شود.

همچنین تمامی تشریفاتی که از نظر قانونی نیاز به حضور موکل و امضای مجدد او نباشد را بدون حضور او انجام دعم.

با تشکر و احترام

[نام و امضاء وکیل]                                                                                                [نام و امضای موکل]

 

پشیمانی مرد از دادن حق طلاق

حق طلاق عرفاَ و قانوناَ  به مرد داده شده است. با توجه به این قانون؛ اخذ حق طلاق برای زن کاملاَ اشتباه است. حق طلاق در اختیارات مرد بوده و اگر زن بخواهد به راحتی و بدون طی کردن پروسه طولانی جدایی از همسرش جدا شود باید از حق وکالت در طلاق برخوردار شود.

با توجه به شرایط کنونی جامعه از نظر عرفی و قانونی برخی مردان حق وکالت طلاق را به همسرشان می دهند. اما در برخی موارد با گذشت زمان ممکن است مرد از دادن حق وکالت به همسرش پشیمان شود تکلیف چیست؟

با توجه به ماده 1133 قانون مدنی حمایت از خانواده حق طلاق در حوزه اختیارات مرد می باشد، زن یا شخص دیگری حق گرفتن طلاق را ندارد مگر اینکه زوج در قبال پرداخت نفقه کوتاهی کند و نفقه زن را به او پرداخت نکند.

در صورت عدم پرداخت نفقه از سوی مرد، زن می تواند تقاضای عسر و حرج کند و با اثبات آن در دادگاه حکم طلاق را به نفع خود صادر کند و از شوهرش طلاق بگیرد.

با توجه به مواد قانونی ۶۷۹ قانون مدنی حمایت از خانواده، اگر وکالت در طلاق در زمان عقد ازدواج به زن داده شده باشد، مرد (موکل) نمی‌تواند به سادگی وکیل خود (همسرش) را عزل کند و حق طلاق را باطل کند. برای این منظور، باید شرایط خاصی در سند وکالت طلاق درج شود، که به این موارد توجه کنید:

  • درج کلمه بلاعزل در سند وکالت؛ مرد به هیچ عنوانی نمی تواند موکل خود را از دادن چنین حقی عزل کند حتی در صورت پشیمانی مرد بعد از دادن حق وکالت طلاق به زن.
  • اگر وکالت حق طلاق در یک سند به صورت جداگانه به زن داده شده باشد، این وکالتنامه به عنوان عقد جایز محسوب شده و مرد می تواند در هر زمانی که بخواهد وکیل خود را (زن) از این حق عزل کند. البته شرایط موجود در سند وکالت تعیین کننده این امر خواهد بود.
  • اگر وکالت در زمان عقد بیع به زن داده شود و کلمه عدم عزل در سند ذکر شده باشد مرد نمی تواند این حق را باطل کرده و وکیل (زن) را از این حق سلب نماید.
  • اگر زن زمانی خواست حق وکالت خود را در طلاق باطل کند، تمام اختیاراتی که در این سند ذکر شده است از او سلب می شود.

اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول میکشد

اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول میکشد

یکی از پرسش‌های متداول این است که در صورت داشتن حق وکالت طلاق؛ زن چه مدت زمانی را طی می کند تا بتواند حکم طلاق را از قاضی بگیرد؟

برای پاسخ به این سوال وکیل سداد به شما می گوید که با داشتن حق وکالت در طلاق {با وکیل و بدون وکیل}  تفاوت هایی در مدت زمان گرفتن حکم طلاق وجود دارد.

در صورتی که حق وکالت طلاق از طرف همسر به زن داده شده باشد و زن بدون داشتن وکیل اقدام برای طلاق کند باید پروسه ی زمانی حدود 6 الی 9 کاه را طی کند تا بتواند حکم طلاق را از قاضی دادگاه بگیرد.

اما در صورتی که زن با داشتن چنینی حقی از وکیل استفاده کند مدت زمان طی کردن  این پروسه 10 الی 30 روز کاری می باشد.

متن حق طلاق در عقدنامه

متن حق طلاق در عقدنامه یکی از موضوعات بسیار مهمی می باشد که زن هنگام دریافت حق وکالت طلاق از طرف مرد در ثبت آن هنگام عق{ شروط ضمن عقد} به صورت جدی به آن توجه نمی کند.

عدم توجه به این موضوع پیامدهای در بردارد که می تواند به پیچیده شدن پرونده طلاق حتی با در دست داشتن حق وکالت طلاق برای زن منجر شود و حتی در بعضی موارد این حق بی اثر نیز خواهد شد. برای اینکه از این موضوع پیشگیری کرد تا از بوجود آمدن هرگونه مشکل جلوگیری نمود باید متن به صورت صحیح و درست نگارش شده و تمام جنبه های حقوقی در آن رعایت گردد.

متن حق طلاق در عقدنامه

نیجه گیری

در نتیجه طبق قانون حق طلاق برای مرد است و با استفاده از آن می تواند هر زمان که بخواهد همسر خود را طلاق دهد. امکان واگذاری حق طلاق مرد وجود ندارد و فقط می تواند وکالت طلاق را به زن بدهد که اصطلاحا حق طلاق زن نیز نامیده می شود.  این وکالت نیز باید بلاعزل ، فاقد حق تجدید نظر خواهی  و فاقد حق فرجام خواهی باشد.

همچنین بخشش مهریه برای گرفتن حق طلاق توسط زن، شرط نیست ولی معمولا زن کل مهریه یا بخشی از آن را در قبال دریافت طلاق می بخشد.

* لازم به ذکر است مرد با وکالت دادن به زن برای طلاق ، حق طلاق را از خود سلب نمی کند بلکه بعد از دادن وکالت یا حق طلاق به زن، هر دو می توانند هر زمان که بخواهند درخواست طلاق دهند.*

سوالات متداول

در صورت داشتن حق طلاق مهریه به زن تعلق می گیرد؟

اگر مهریه خود را به هنگام دریافت حق طلاق(وکالت طلاق) نبخشیده باشد بله تعلق میگیرد.

آیا زن با داشتن حق طلاق می تواند طلاق بگیرد؟

بله. زن می تواند با داشتن حق طلاق ( اگر به صورت کامل و بلاعزل باشد) به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق را ثبت کند.

طلاق با داشتن حق طلاق چقدر طول میکشد؟

اگر طلاق توافقی نباشد و زن با استفاده از حق طلاق خود اقدام به ثبت درخواست طلاق کند، شرکت در جلسات مشاوره غربالگری اجباری بوده و به طور میانگین بین 3 تا 5 ماه می تواند به طول بیانجامد.

حق طلاق زن چیست؟

توانایی ارائه درخواست جدایی از همسر(زوج) و پایان دادن به نکاح طبق قوانین مدنی و شرعی در ایران توسط زوجه را حق طلاق زن می گویند. 

مردان در شرایط عادی این حق را دارند، اما زنان برای استفاده از این حق، به وکیل یا شخص ثالث نیاز دارند. وکیل ماهر و با تجربه نقش مهمی در فرایند طلاق ایفا خواهد کرد.

 حق طلاق یکی از مسائل مهمی است که مشاور حقوقی می‌تواند راهنمایی‌های کاملی در این زمینه به زن دهد.

حق طلاق با کیست؟

در پاسخ به سوال “حق طلاق با کیست؟” باید گفت که حق طلاق ابتدا به مرد تعلق دارد و او می‌تواند با رعایت شرایط قانونی، حق وکالت را به همسرش دهد. زن نیز با داشتن حق وکالت بدون حضور و تایید مرد از او جدا شود.

با داشتن حق طلاق چگونه در وکیل سداد اقدام کنم؟

برای طلاق با داشتن حق طلاق، می‌توانید با وکیل سداد با شماره 09121893808 تماس بگیرید. سایت حقوقی سداد در شبکه‌های اجتماعی واتساپ و تلگرام نیز به شما مشاوره رایگان ارائه می‌دهد. اگر قصد دارید طلاق بگیرید، این تماس می‌تواند گام اول شما در مسیر حقوقی باشد.

روش های دریافت حق طلاق هب چه صورت است؟

برای اقدام مراحل قانونی حق طلاق باید با روش های حق طلاق آشنایی داشته باشید. روش های آن عبارتند از:

  • گرفتن حق طلاق ضمن عقد: با جاری شدن صیغه محرمیت بین زن و شوهر، زوجه می تواند وکالت طلاق را از همسرش بگیرد. البته لازم به ذکر است که وکالتی که از زوج می گیرد بلاعزل باشد.
  • گرفتن حق طلاق بعد از عقد: حق طلاق البته واژه صحیح آن وکالت طلاق است. وکالت طلاق را می توان بعد عقد  در دفاتر اسناد رسمی ثبت کرد.
اشتراک گذاری:
Share on telegram
ارسال در تلگرام
Share on whatsapp
ارسال در واتساپ
Share on email
ارسال در ایمیل

مقالات مرتبط