وکالت طلاق

وکالت طلاق

وکالت طلاق که درواقع اصطلاحا به آن حق نیز گفته می شود، وکالتنامه ای است که به زن اجازه می دهد که از طرف همسر خود به یک وکیل وکالت بدهد و با حق طلاق که طبق قانون برای مرد است متفاوت است. در این مقاله به بررسی مفهوم وکالت طلاق، تفاوت حق طلاق و وکالت طلاق، مراحل طلاق با داشتن وکالت طلاق و … می پردازیم و در انتها به سوالات متداول پاسخ می دهیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

وکالت طلاق چیست؟

وکالت طلاق درواقع وکالتنامه ای است که خانم با استفاده از آن می تواند بدون حضور اقا و از طرف او به یک وکیل پیاه یک دادگستری وکالت دهد تا در مراحل طلاق به جای آقا حضور پیدا کند. با استناد به این وکالتنامه خانم هم می تواند مانند آقا در هر زمان و به هر دلیلی طلاق بگیرد. توجه داشته باشید حق طلاق و وکالت طلاق به اشتباه با هم تفاوت دارند و حق طلاق برای مرد است و امکان واگذاری آن وجود ندارد. در ادامه این موضوع را به طور کامل توضیح خواهیم داد.

تفاوت حق طلاق و وکالت طلاق

حق طلاق طبق قانون برای مرد است و حق فضولی و واگذاری آن وجود ندارد. مرد تنها می تواند در موضوع طلاق به زن وکالت دهد. در این شرایط زن و مرد در خصوص طلاق به برابری رسیده و هرکدام می توانند در هر زمان حتی بدون حضور همسر خود به دادگاه مراجعه کرده و مراحل طلاق رو طی کنند. دادن وکالت طلاق به خانم نیز نیازمند شرایط خاصی است که مهمترین آن ها تنظیم این وکالتنامه در دفتر اسناد رسمی می باشد. همچنین باید وکالتنامه بلاعزل باشد و حق فرجام و دادخواهی نداشته باشد.در مورد حق طلاق و حق طلاق زن در قسمت مربوطه به طور کامل توضیح داده شده است.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید : حق طلاق و حق طلاق زن

مراحل طلاق با داشتن وکالت طلاق

مراحل طلاق با داشتن وکالت طلاق

اگر زن حق طلاق (یا همان وکالت طلاق) داشته باشد می تواند تنها در 4 مرحله بدون حضور مرد طلاق بگیرد. این مراحل عبارتند از :

1- در مرحله اول خانم باید به دادگاه قضایی مراجعه کرده و درخواست طلاق  را ثبت کند. در این مرحله باید از طرف خود و  آقا به وکیل پایه دادگستری وکالت دهد.

2- در مرحله بعد باید در جلسات مشاوره اجباری مرکز غربالگری شرکت کند و در انتها گواهی عدم سازی دریافت کند.

3- سپس با در دست داشتن گواهی عدم سازش به دادگاه مراجعه کرده و قاضی حکم طلاق را صادر می کند.

4- در مرحله آخر نیز می تواند با حکم طلاقی که قاضی پرونده صادر کرده به دفتر طلاق مراجعه کرده و طلاق خود را ثبت کند.

وکالت طلاق به زن

در خصوص وکالت طلاق به زن باید بدانید که بر خلاف تصور عموم امکان دادن وکاالت طلاق با ذکر آن در شروط ضمن عقد نکاح وجو ندارد! و این مورد اعتبار قانونی ندارد. دادن وکالت طلاق به زن تنها در صورتی دارای اعتبار است که در دفتر ثبت اسناد رسمی تنظیم شده باشد. در صورتی که اقا یا زوج خارج از کشور باشد نیز می تواند با مرجعه به سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت این وکالتنامه را تنظیم کند.

وکالت طلاق بلاعزل

منظور از وکالت طلاق بلاعزل وکالتی است که آقا نمی تواند پس از مدتی آن را فسخ کند. توجه داشته باشدی در صورتی که وکالت تنظیم شده بلاعزل نباشد، آقا می تواند هر زمان که بخواهد وکالت را منحل کرده و به اصطلاح حق طلاق را از خانم پس بگیرد. مگر اینکه وکالت طلاق از نوع بلاعزل باشد.

آیا با داشتن حق طلاق نیازی به وکیل هست؟

بله. حتما نیاز است که خانم با استفاده از وکالتنامه ای که دارد، از طرف همسر خود به یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهد تا ایشان به جای آقا بتواند در جلسات طلاق دادگاه شرکت کند. خود خانم نمی تواند به جای همسرش از وکالتنامه استفاده کند چون این مورد نیازمند تخصص وکالت می باشد.

آیا در وکالت در طلاق می توان حضانت فرزندان را مشخص کرد؟

بله. بهتر است که حتما این موضوع در وکالتنامه طلاق مشخص شود. در غیر این صورت حضانت فرزندان به شکل زیر تعیین می شود:

حضانت فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر می باشد. از 7 سالگی تا سن بلوغ یعنی 9 سالگی با پدر است. در سن 9 سالگی نیز خود او می توان سرپرست خود را انتخاب کند.

حضانت فرزند پسر نیز تا 7 سالگی با مادر و پس از تا 15 سالگی با پدر است. بعد از سن 15 سالگی نیز می تواند خودش سرپرست خود را انتخاب کند.

آیا با داشتن حق طلاق نیازی به وکیل هست؟

طلاق با داشتن وکالت طلاق چقدر طول میکشد؟

در حال حاضر اگر وکلت طلاقی که زوجه دارد کامل و بدون نقص باشد، طلاح بین 10 تا 30 روز کاری به طول می انجامد. بعد از این خانم می تواند هر زمان که بخواهد با در دست داشتن حکم طلاق به دفاتر ثبت مراجعه کرده و طلاق را ثبت کند.

نکته : حکم طلاقی که قاضی دادگاه صادر میکند 3 ماه زمان دارد. یعنی خانم باید از وقتی حکم طلاق صادر می شود در کمتر از 3 ماه به دفاتر مربوطه مراجعه کرده و طلاق را به صورت رسمی ثبت کند وگرنه اعتبار آن از دست می رود.

پیشنهاد می شود مطالعه کنید : طلاق توافقی، شرایط و مراحل آن در سال 1403

متن وکالتنامه حق طلاق بدون مهریه

بخشش و بذل مهریه برای گرفتن وکالت لاق توسط زن اجباری نیست. اما معمولا زوج هایی که قصد ایجاد برابری در حق طلاق دارند، مهریه را نیز می بخشند. بخشش مهریه نیز باید به طور کامل و واضح در وکالتنامه ذکر شود. وکالت طلاق نیز برای اینکه بعدا آقا حق فسخ آن را نداشته باشد باید بلا عزل باید و حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی نداشته باشد.

نمونه وکالت طلاق زن به مرد

نمونه وکالت بلاعزل در طلاق

متن وکالت حق طلاق به زن

متن وکالت حق طلاق به زن

متن وکالت حق طلاق به زن

متن وکالت طلاق

موکل[مشخصات کامل]

 

وکیل[مشخصات کامل]

 

موضوع:متن وکالت طلاق

اختیارات:

وکیل بنده { نام ونام خانوادگی} وکالت تام در تقدیم دادخواست و انجام مراحل قضایی از جمله طلاق با تمام انواع آن (اعم از خلع و مبارات و بائن و رجعی) دارد.

وی همچنین در انجام وکالت در اموری نظیر واخواهی، تجدیدنظرخواهی، فرجام خواهی، مصالحه و سازش، ادعای جعل یا انکار یا تردید نسبت به سند طرف و استرداد سند، تعیین جاعل، ارجاع دعوا به داور و تعیین داور، توکیل، تعیین مصدق و کارشناسی، دعوای خسارت، استرداد دادخواست یا دعوا، جلب شخص ثالث و دفاع از آن، ورود شخص ثالث و دفاع از آن، دعوای متقابل و دفاع در قبال آن، ادعای اعسار، قبول یا رد سوگند، درخواست صدور اجرائیه و تعقیب عملیات اجرایی و اخذ محکوم و وجوه ایداعی بنام موکل نقش دارد.

همچنین، وکیل دادگستری در اجرای صیغه‌های طلاق و مراجعه به دفترخانه طلاق و امضاء اسناد مرتبط با طلاق نیز مشغول به کار می‌شود.

وکیل نامبرده همچنین مسئولیت قبول بذل مهریه و سایر حقوق زوجه را دارد و در موضوعاتی مانند رجوع و ادعای اعسار و تقسیط محکوم به نیز به مشترکی عمل می‌کند. وی همچنین مسئولیت مراجعه به اداره اجرای ثبت و پیگیری پرونده‌های اجرایی مطرحه به علیه موکل را دارد.

موضوع وکالت:

وکیل نامبرده می‌تواند در اقامه هر نوع دعوا یا ارائه هر نوع دادخواست یا درخواست و یا در دفاع یا دخالت در آن، به تمامی مسائل حقوقی و کیفری موکل خود ایفای نقش کند. او مسئولیت امضاء کلیه اسناد و اوراق قانونی و اداری از طرف موکل را بر عهده دارد.

همچنین، در صورت عقد خارج لازم فی مابین زوجین، وکیل دادگستری حق عزل وکیل و ضم امین و وکیل دیگر را از خود می‌سازد و از آنان سلب و ساقط می‌نماید.

وکالت بلاعزل طلاق

وکالت بلاعزل طلاق

وکالت بلاعزل طلاق

وکالت بلاعزل طلاق برای زن به این معنی می باشد که زن می تواند حتی بدون اینکه دلایلی قانونی برای جدایی از همسرش داشته باشد تقاضای طلاق دهد و از قاضی حکم دادخواست طلاق را دریافت کند.

در واقع، این حق به زن امکان می‌دهد که به تنهایی تصمیم به پایان دادن به ازدواج خود بگیرد، بدون اینکه نیاز به اثبات علت خاصی برای طلاق داشته باشد.

این موضوع به زن اجازه می‌دهد تا به راحتی از همسر خود جدا شود، حتی اگر مرد رضایتی برای طلاق نداشته باشد.

وکالت بلاعزل در قانون مدنی به عنوان یکی از انواع عقود جایز شناخته می‌شود. در عقود جایز، هر یک از طرفین (مرد یا زن) به تنهایی می‌توانند عقد را از بین ببرند و تصمیم به پایان دادن به ازدواج بگیرند.

این نوع از قرارداد یا توافقنامه به زنان امکان می‌دهد تا با آزادی بیشتری تصمیم به اتمام ازدواج خود بگیرند و بدون نیاز به ارائه دلیل خاصی طلاق بگیرند.

در مقایسه با حقوق مهریه که به زنان در صورت طلاق تعلق می‌گیرد، وکالت بلاعزل به زن این امکان را می‌دهد که به تصمیم خود از ازدواج جدا شود و مزایای خودمختاری را برای زن فراهم می‌کند.

انتخاب بین حق طلاق و مهریه بستگی به شرایط و منافع زن دارد و نیاز به مطالعه دقیق قوانین و شرایط مربوطه دارد اما زن می تواند بدون اینکه مهریه خود را ببخشد وکالت طلاق بلاعزل را نیز از همسرش دریافت کند.

آیا زن با داشتن حق طلاق میتواند طلاق بگیرد؟

حق طلاق به زن اجازه می‌دهد که به تنهایی تصمیم به پایان دادن زندگی زناشویی بدون نیاز به دلیل یا علت مشخصی بگیرد.

این حق به زن امکان می‌دهد تا با استفاده از آن، از مرد جدا شوند و ازدواج را لغو کنند. در بسیاری از قوانین حاکم بر ازدواج و طلاق، زنان حق طلاق دارند و می‌توانند  برای جدایی از همسر خود اقدام کنند.

در رابطه با سوال آیا زن با داشتن حق طلاق می تواند طلاق بگیرد یا نه؟ باید گفت بله زنان با داشتن چنین حقی می توانند بدون طی کردن پروسه طولانی طلاق هر زمان که بخواهند از همسر خود جدا شوند بدون نیاز به رضایت و حتی حضوری همسر!

به هر حال، لازم به ذکر است که قوانین و شرایط مربوط به حقوق طلاق در هر کشور ممکن است متفاوت باشد. برای اطلاعات دقیق‌تر در مورد حقوق طلاق با توجه به قوانین مربوطه و یا مشاوره حقوقی با وکیل متخصص در این زمینه می توانید در شبکه های اجتماعی تلگرام و واتساپ با وکیل سداد در ارتباط باشید.

آیا زن با داشتن حق طلاق میتواند طلاق بگیرد؟

آیا زن با داشتن حق طلاق میتواند طلاق بگیرد؟

وکالت طلاق توافقی

وکالت طلاق توافقی یک فرآیند حقوقی است که به زوجه‌ امکان می‌دهد تا بدون نیاز به حضور در دادگاه و با استفاده از وکیل دادگستری، اقدام به انجام مراحل طلاق و تنظیم توافقات طلاق نمایند.

این فرآیند به زوجه‌ فرصتی می‌دهد تا به صورت توافقی و بدون نیاز به مراجعه به دادگاه، ازدواج خود را تمام کند.

مراحل اصلی وکالت در طلاق توافقی عبارتند از:

  • توافقنامه: زوجین باید در مورد مسائل مختلف مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و دیگر امور زندگی مشترک توافق کنند و توافق نامه ی خود را در دفاتر رسمی تنظیم و با امضای شاهدان ثبت کنند.
  • تقاضای طلاق: زوجین می توانند با وکیل یا بدون وکیل برای طلاق اقدام کند.
  • جلسه دادگاه: در مرحله بعدی، زوجین یا وکیل‌ آن ها به دادگاه مراجعه کرده و مراحل طلاق را دنبال می کند.
  • ثبت طلاق: پس از تایید توافقنامه توسط دادگاه، طلاق ثبت می‌شود و برای جاری شدن خطبه طلاق می توانند به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کنند.
  • نهایتاَ، سند طلاق برای زوجین صادر می شود.

در صورتی که زوجین نتوانند در مورد مسائل زندگی مشترک به توافق برسند، این روش مناسب نخواهد بود و به جای آن نیاز به راه‌های دیگری برای حل اختلافات زندگی مشترک خواهند داشت.

وکالت طلاق توافقی

وکالت طلاق توافقی

حق طلاق زن در اسلام

همانطور که میدانید کشور ما یک کشور اسلامی می باشد و با توجه به قانون اسلامی و شرعی در کشور حق طلاق از آن مرد است.

البته زن نیز می تواند با توجه به شرایطی اما با اثبات دلایل مانند عسروحرج تقاضای طلاق دهد.

در اسلام حق مسلم طلاق در حوزه اختیارات مرد تعریف و به مرد داده شده است. منتقدان در برابر تبعیض جنسیتی معترض اند و سوال شان این می باشد که چرا این حق در حوزه اختیارات مرد است و زن نمی تواند از چنین حقی برخوردار باشد؟

اسلام با توجه به دلایل عقلانی زن را موجودی لطیف و حساس می داند و زن با توجه به روحیه حساس و احساسی می تواند تصمیمات اشتباهی در اثر زود قضاوت کردن و عجول بودن بگیرد.

در نتیجه، با توجه به روحیه حساس زنان اسلام این حق را از زن سلب کرده است و این موضوع تماماَ برای حفظ کانون خانواده در جامعه می باشد.

حق طلاق زن در اسلام

حق طلاق زن در اسلام

نتیجه گیری

در نتیجه، وکالت حق طلاق با حق طلاق متفاوت بوده و خانم برای گرفتن طلاق با وکالت طلاق حتما به وکیل احتیاج دارد تا از طرف هسر خود به او وکالت دهد. همچنین لازم است بدانید که حتی با داشتن حق طلاق یا همان وکالت طلاق نیز باید در جلسات مشاوره شرکت کنید.

سوالات متداول

هزینه طلاق با داشتن وکالت طلاق چقدر است؟

برای دریافت اطلاعات در خصوص هزینه ها می توانید با شماره 09121893808 تماس حاصل کنید.

طلاق توافقی بهتر است یا طلاق با وکالت طلاق؟

مسلما طلاقی که دو طرفین بر انجام آن توافق داشته باشند بهتر است. اما در صورتی که زن وکالت طلاق داشته باشد نیز مراحل طولانی نخواهد بود و ظرف 10 الی 30 روز کاری انجام می شود.

اشتراک گذاری:
Share on telegram
ارسال در تلگرام
Share on whatsapp
ارسال در واتساپ
Share on email
ارسال در ایمیل

مقالات مرتبط با این موضوع