طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟

طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟

طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟ در گذشته، فرآیند طلاق توافقی بسیار کوتاه بود و در برخی موارد حتی می‌توانست در یک روز به پایان برسد.

 اما با ورود قانون جدید در سال‌های اخیر، فرآیند طلاق توافقی دچار تغییرات زیادی شده است، که هدف آنها طولانی کردن فرآیند با امید به بازگشت زوج به زندگی مشترک است. با ما همراه باشید تا تمام جوانب طلاق توافقی را بررسی کنیم. 

مدت زمان لازم برای طلاق توافقی در تهران به چه مسائلی بستگی دارد؟

مدت زمان مورد نیاز برای انجام طلاق توافقی در تهران به عوامل گوناگونی بستگی دارد که شامل پیچیدگی مسائل مورد توافق زوجین، تجربه و کفایت وکیل طلاق، و نحوه اداره فرآیند طلاق توسط دفاتر ثبت ازدواج و طلاق و حجم کاری دادگاه خانواده می‌شود.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که زمان مورد نیاز برای طلاق توافقی در تهران با شهرهای دیگر متفاوت است. اگر پروسه طلاق توافقی به وکلا با تجربه و معروف در تهران واگذار شود، مدت زمان آن کوتاه و به کمتر از یک ماه می رسد.

البته، زمان لازم برای مراجعه به شعب دادگاه خانواده یا حل اختلاف نیز بر روند طلاق توافقی در تهران تاثیرگذار است.

مراحل طلاق توافقی

طلاق توافقی یک فرآیند پیچیده است. از لحظه‌ای که زوجین تصمیم به جدایی می‌گیرند آغاز می‌شود. در این مرحله، موافقت زن و مرد برای حل مسائلی همچون مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل و حضانت فرزندان بسیار مهم است. 

هرگونه اختلاف و نارضایتی در این مسائل می‌تواند روند طلاق توافقی را به دشواری بیفکند و حتی امکان اتمام آن را از بین ببرد.

در صورتی که یکی از زوجین از شرایط و مسائل توافق شده ناراضی باشد و طرف دیگر اصرار به طلاق داشته باشد، فرآیند طلاق توافقی متوقف و تنها در صورت ارائه دادخواست طلاق یک‌طرفه امکان طلاق واقعی فراهم می‌شود.

معمولاً، پس از رسیدن به توافق درباره مسائل مختلف و تصمیم نهایی برای طلاق، زوجین موافقت خود را در فرمی به نام “فرم توافق طلاق” اعلام می‌کنند و سپس اطلاعات خود را در سامانه مربوطه ثبت می‌کنند.

پیشنهاد میشود مطالعه بفرمایید: سامانه تصمیم

 سپس با گذراندن چند جلسه مشاوره که ممکن است ۴۵ روز تا دو ماه طول بکشد، اگر زوجین به توافق نرسیده و اصرار به طلاق داشته باشند، گواهی طلاق توافقی از مراکز مشاوره و غربالگری برای آن‌ها صادر می‌شود.

پس از دریافت گواهی عدم امکان سازش، زوجین به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق خود را ثبت می‌کنند.

 سپس در جلسات دادگاه خانواده یا حل اختلاف شرکت کرده و در صورت اصرار بر طلاق، از طرف دادگاه دادنامه طلاق صادر می‌شود.

پس از صدور دادنامه، زوجین سه ماه فرصت دارند تا به یکی از دفاتر طلاق برای اجرای رای مراجعه کنند. همچنین در زمان مراجعه به دفاتر طلاق، زوجه باید گواهی آزمایش بارداری خود را برای روشن شدن وضعیت ارائه کند.

در این‌جا به طور خلاصه به مراحل طلاق توافقی اشاره شد که شامل مشاوره اجباری زوجین، تهیه وکالت‌نامه طلاق در صورت استفاده از وکیل، ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفترخانه، حضور در جلسات دادگاه خانواده و صدور دادنامه طلاق می‌شود.

مراحل طلاق بدون وکیل

مراحل طلاق بدون وکیل

مراحل طلاق بدون وکیل به طور خلاصه شامل: تصمیم‌گیری، توافق شرایط، ثبت دادخواست، حضور در دادگاه، صدور رای طلاق، اجرای رای. این فرآیند بدون وکیل، با دقت و ارائه مدارک صحیح، می‌تواند به طور صحیح انجام شود. در ادامه مراحل طلاق توافقی بدون وکیل مطالعه بفرمایید.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل 

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل شامل: توافق بر شرایط، تهیه فرم‌های ضروری، ثبت دادخواست، حضور در جلسات دادگاه، صدور رای طلاق، اجرای رای. این فرآیند بدون وکیل، با دقت و هماهنگی می‌تواند انجام شود.

مدت زمان تقریبی طلاق توافقی

مدت زمان تقریبی طلاق توافقی

مدت زمان تخمینی طلاق توافقی بدون وکیل یا با وکیل، متفاوت است؛ زیرا وکلا با تخصص در این زمینه و آگاهی از روند اداری، می‌توانند روند را سریع‌تر پیگیری کنند. 

قبل از سال ۱۳۹۷، مدت زمان کمتر بود، اما با اجرای قانون جدید و الزام به جلسات مشاوره، طولانی‌تر شده است. مدت زمان بعد از مشاوره می‌تواند بین ۱ تا ۳ ماه و حتی بیشتر باشد، به ویژه اگر بدون وکیل انجام شود.

نکات مهم برای کاهش مدت زمان طلاق توافقی

نکات مهم برای کاهش مدت زمان طلاق توافقی

  1. انتخاب وکیل با تجربه: 

وکیل با تجربه و مسلط به حوزه طلاق توافقی، روند کار را تسریع کرده و از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند.

  1. تکمیل سریع مدارک: 

تکمیل فوری مدارک مورد نیاز از جمله فرم طلاق توافقی و گرفتن گواهی عدم سازش، زمان را کاهش می‌دهد.

  1. همکاری کامل زوجین:

 هماهنگی و همکاری فعال زوجین در طول فرایند، از تعلل و طولانی شدن روند جلوگیری می‌کند.

با توجه به این موارد، همکاری فعال با وکیل متخصص، تکمیل مدارک به‌طور سریع و هماهنگی کامل زوجین می‌تواند زمان طلاق توافقی را به حداقل برساند و هزینه و وقت صرف شده را کاهش دهد.

شماره ارتباطی در شبکه واتساپ و تلگرام با وکیل سداد در پایتخت

09121893808

نتیجه گیری

طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟ طلاق توافقی بدون وکیل، زمانی متغیر است که بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله پیچیدگی موضوع، تکمیل مدارک، هماهنگی زوجین، و سرعت پیشرفت در دادرسی دارد.

 به طور معمول، این فرایند ممکن است بین 3 تا 5 ماه طول بکشد، اما این زمان می‌تواند با همکاری فعال زوجین و استفاده از منابع حقوقی مناسب کاهش یابد.

وکیل سداد مشاوره‌های لازم را در شبکه‌های اجتماعی تلگرام و واتساپ به شما ارائه می دهد. با ما همراه باشید.

سوالات متداول

بخشنامه جدید طلاق توافقی چیست؟

بخشنامه جدید طلاق توافقی، از تاریخ یکم آذر ماه سال 1397، ثبت درخواست طلاق توافقی را وابسته به گذراندن جلسات مرکز غربالگری اجباری کرده است. 

دفاتر خدمات الکترونیک قضایی هم اکنون بدون داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق از مرکز غربالگری، حق ثبت درخواست را ندارند. این تصمیم به دلیل ناتوانی دادگاه‌ها در ایجاد سازش بین زوجین و منصرف کردن آن‌ها از طلاق اتخاذ شده است. به همین دلیل، مرکز غربالگری وظیفه دارد زوجین را به سازش تشویق کند.

طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟

طلاق توافقی بدون وکیل امکان دارد طولانی‌تر از یک ماه و تا چند ماه طول بکشد، اما مدت زمان دقیق آن وابسته به عواملی مانند پیچیدگی مسائل مورد توافق، همکاری زوجین، و سرعت در تکمیل مدارک است.

طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟

مدت زمان طلاق توافقی متغیر است و وابسته به شرایط هر پرونده است. برای اطلاعات دقیق‌تر، مشاوره با وکیل متخصص در این زمینه توصیه می‌شود.

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل چقدر است؟

هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون داشتن وکیل تقریباً ۲۰۰ هزار تومان است. علاوه بر این، هزینه‌های دیگر شامل واحد مشاوره در دادگاه خانواده برای هر دو نفر که حدود ۸۰ هزار تومان است و همچنین هزینه محضر و دفترخانه برای اجرای صیغه طلاق، که در تهران بین ۴۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان و بسته به مکان متغیر است.

طلاق توافقی در دوران عقد چقدر طول میکشد؟

طلاق توافقی به معنای توافق دو طرف بر مسائلی از جمله مهریه و نفقه است. در صورتی که زوج و زوجه درخواست طلاق خود را به صورت توافقی ثبت کنند، زمان لازم برای انجام طلاق آن‌ها معمولاً از دو هفته تا یک ماه است.

رای دادگاه برای طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟| رای دادگاه طلاق چقدر طول میکشد؟

بعد از مراجعه به شورای حل اختلاف و صدور رای در خصوص طلاق توافقی، زوجین باید منتظر بمانند تا مدتی حدود 40 تا 45 روز طول بکشد تا حکم نهایی طلاق در دفترخانه‌های ثبت اسناد رسمی صادر شود، مشروط بر اینکه حق فرجام خواهی و تجدید نظر از آن‌ها سلب نشده باشد.

اشتراک گذاری:
Share on telegram
ارسال در تلگرام
Share on whatsapp
ارسال در واتساپ
Share on email
ارسال در ایمیل

مقالات مرتبط با این موضوع