در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟

در چه مواردی زن حق طلاق دارد

  در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟ در این مقاله می خواهیم تمام موارد در رابطه با طلاق از طرف زن را بیان کنیم. با وکیل سداد وکیل طلاق همراه باشید تا اطلاعات کاملی را دریافت کنید.

در این محتوا شما با قوانین و مراحل طلاق از طرف زن به صورت مختصر آشنا خواهید شد. سپس، مواردی که زن را مجاز به دادخواست طلاق می کند شرح می دهیم. تمام سوالات مهم نیز در متن پاسخ داده خواهد شد. با ما همراه باشید و در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید با شماره 09121893808 تماس بگیرید.

استفاده از حق طلاق به چه صورت است؟

گاهی اختلافات، تضادهای فرهنگی، یا عدم تفاهم در زندگی زناشویی می‌توانند زندگی زناشویی را به نحوی که یک یا هر دوی زوجین مجبور به جدایی می‌شوند، تحت تاثیر قرار دهند.

 در این شرایط، حق طلاق یا بهتر است بگوییم وکالت طلاق به عنوان یک راه حل قانونی برای اتمام این وضعیت بکار می‌رود. در حقیقت، قانون با مقررات خاص خود در زمینه طلاق، فقط در شرایط خاصی که این حق برای هر یک از زوجین قابل اجرا باشد، اقدام به صدور حکم طلاق می‌کند.

در قوانین خانواده جمهوری اسلامی ایران، مردان به صورت مطلق حق طلاق را دارند، به این معنا که حتی بدون داشتن علت موجهی می‌توانند به دادگاه مراجعه و درخواست طلاق کنند.

برای دریافت اطلاعات درباره طلاق از طرف مرد مقاله کامل و جامع آن را مطالعه کنید.

طلاق از طرف زن باید شرایطی داشته باشد که در ادامه تمام شرایط را ذکر می کنیم. در قانون، حق طلاق برای زنان فقط در موارد خاص قابل اجراست و تنها اگر این موارد احراز شود، دادگاه می‌تواند حکم طلاق را صادر کند.

البته، در شرایطی که مرد درخواست طلاق داده و علت موجهی ندارد، صدور گواهی عدم امکان سازش نیز فقط در شرایط خاصی که در اینجا بررسی می‌شود، امکان‌پذیر است.

مواردی که زن به موجب آن حق طلاق دارد؟

مواردی که زن به موجب آن حق طلاق دارد؟

حق طلاق برای زنان با شرایط خاصی مرتبط است و زن می‌تواند در صورت داشتن این شرایط، بدون نیاز به توافق همسرش، از دادگاه حکم طلاق را درخواست کند. این موارد در ماده‌های 1129 و 1130 قانون مدنی ذکر شده است:

  1. ترک زندگی خانوادگی توسط شوهر به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب بدون عذر موجه.
  2. اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا الکل که به زندگی خانوادگی زیان می‌رساند و عدم ترک آن در زمان مشخصی که توسط پزشک تایید شده است.
  3. محکومیت شوهر به حبس پنج سال یا بیشتر.
  4. سوءرفتار یا ضرب و شتم غیر قابل تحمل.
  5. ابتلا به بیماری صعب‌العلاج، بدنی یا روانی که زندگی را دچار مشکل می‌کند.
  6. عدم پرداخت نفقه توسط شوهر.
  7. هر شرطی که درعقد‌نامه تعیین شده باشد.

پیشنهاد میشود مطالعه شود: طلاق زن بدون دلیل

تفاوت حق طلاق زن با حق وکالت در طلاق

تفاوت حق طلاق زن با حق وکالت در طلاق

مواردی که می تواند درخواست طلاق از طرف زن باشد، با حق وکالت در طلاق که برخی از زنان از همسر خود می‌گیرند، متفاوت است.

اخذ حق طلاق در هنگام عقد و درج آن در عقدنامه به زن حق مستقل نمی‌دهد. برای داشتن حق وکالت در طلاق یا مفهوم اصطلاحی حق طلاق، لازم است آن را در یک سند رسمی در دفاتر ثبت اسناد ثبت کنید.

داشتن حق وکالت در طلاق به این معنا نیست که حق طلاق از شوهر سلب شده و به زن منتقل می‌شود، بلکه این حق هم در اختیار زن و هم در اختیار شوهر است. همچنین، یک بند به عنوان بند اکراه در طلاق به مواردی که مذکور شد، اضافه شده است که به نوعی برای زنان حق طلاق را در نظر می‌گیرد.

نتیجه گیری

در مقاله”در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟” دریافتید که زن می‌تواند با داشتن موارد ذکر شده در بالا از همسر خود جدا شود. تقاضای طلاق از طرف زن در دادگاه خانواده معتبر و از نظر قانونی به آن رسیدگی خواهد شد. در صورتیکه زن تمام شرایط و مراحل را به صورت قانونی طی کند و مدارک لازم را به دادگاه ارائه دهد میتواند حکم طلاق را دریافت و به زندگی زناشویی خود پایان دهد.

سوالات متداول

آیا اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا الکل به عنوان عذری برای زنان برای حق طلاق محسوب می‌شود؟

خیر، برای اثبات حق طلاق بر اساس اعتیاد شوهر، دو شرط باید محقق شود: اولاً، اعتیاد باید به زندگی خانوادگی زیان وارد کند؛ و دوماً، شوهر باید در زمان مشخصی که توسط پزشک تعیین می‌شود، اقدام به ترک اعتیاد نکند. جزئیات بیشتر در مقاله آمده است.

آیا عدم پرداخت نفقه توسط شوهر می‌تواند عاملی برای زن برای درخواست طلاق باشد؟

آیا عدم پرداخت نفقه توسط شوهر می‌تواند عاملی برای زن برای درخواست طلاق باشد؟

بله، حتی در صورتی که دادگاه شوهر را به پرداخت نفقه الزام کند، عدم پرداخت نفقه می‌تواند یکی از دلایل موجه برای طلاق از طرف زن باشد. جزئیات بیشتر در مقاله توضیح داده شده است.

آیا ترک زندگی خانوادگی توسط شوهر به مدت چند ماه، حق طلاق را به زن می‌دهد؟

بله، ترک زندگی خانوادگی توسط شوهر بدون داشتن عذر موجه به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب، به زن حق طلاق می‌دهد. جزئیات دیگری که زن می‌تواند بر اساس آنها به طلاق اقدام کند، در مقاله آمده است.

 در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟

تمام موارد در مقاله بالا ذکر شده است برای دریافت پاسخ می تواندی مقاله بالا را مطالعه کنید.

قانون جدید حق طلاق در سال 1403 شامل چه مواردی می شود؟

در قانون جدید وکالت طلاق زن می تواند با داشتن وکالت بلاعزل درخواست طلاق خود را ثبت کند. با درخواست طلاق از طرف زن با داشتن وکالت طلاق زن می تواند بدون اذن شوهر از او جدا شود.

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد؟

بله، در صورتی که مرد طلاق ندهد زن می‌تواند از همسرش جدا شود که نیاز به داشتن علم قانون است. برای دریافت مشاوره با وکیل طلاق(سداد وکیل) با شماره 09121893808 تماس بگیرید.

اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد تکلیف چیست؟

در صورتی که مرد طلاق ندهد زن می تواند با طی کردن قانونی پروسه طلاق طلاق از طرف زن را ثبت و حکم طلاق را از دادگاه خانواده دریافت کند.

اگر زن حق طلاق داشته باشد مرد میتواند طلاق ندهد؟

خیر، مگر اینکه مرد دلیل قانونی برای طلاق ندادن ارائه دهد یا بخواهد حق طلاق را باطل کند. برای دریافت پاسخ صحیح می توانید با وکیل سداد بهترین وکیل طلاق در تهران مشاوره دریافت کنید. 

اشتراک گذاری:
Share on telegram
ارسال در تلگرام
Share on whatsapp
ارسال در واتساپ
Share on email
ارسال در ایمیل

مقالات مرتبط با این موضوع