طلاق صوری چیست؟

طلاق صوری چیست؟

طلاق صوری چیست؟ طلاق همانطور که از نامش پیداست به شرایطی گفته می شود که زوجین تصمیم می گیرند از هم جدا شده و دیگر با هم زندگی نکنند که در این میان مسائلی همچون نفقه ، مهریه، حضانت فرزندان، اجرت المثل و… مشخص می شود.

در  این طلاق طرفین قصدشان جدایی نیست بلکه به دلیل سوء استفاده از برخی مزایا است. ما نیز تصمیم گرفتیم در مورد نکاتی در جهت  این نوع از طلاق در اختیارتان قرار دهیم. اگر می خواهید اطلاعاتتان را در این زمینه تکمیل کنید با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

پیشنهاد میشود مطالعه بفرمایید: طلاق توافقی

طلاق صوری چیست؟

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که طلاق صوری چیست؟ و افراد به چه دلیل به صورت صوری از هم طلاق می گیرند؟

طلاق از نوع صوری در واقع به طلاقی گفته می شود که زوجین برای سوء استفاده از مزایای قانونی مانند معافیت فرزند پسر، دریافت حقوق مستمری و… از هم جدا می شوند اما درواقع رابطه زوجیت بین آنان برقرار است.

یکی از دلایل  این نوع از طلاق دریافت معافیت فرزند پسر است. در این شرایط پدر و مادر باید از هم به صورت صوری طلاق بگیرند و پس از معافیت فرزند پسر می توانند دوباره ازدواج کرده یا با صیغه 99 ساله مجددا به هم محرم شوند.

به جهت سوء استفاده نکردن از این شرایط علاوه بر طلاق صوری و مجرد بودن مادر باید پسر 18 سال تمام داشته باشد و ثابت شود که پسر مخارج خانه و مادر را پرداخت میکند.

پس از طی این مراحل یک کارت معافیت موقت به وی داده می شود زیرا برای دریافت کارت معافیت دائم باید 30 ماه یا دو سال و نیم از طلاق بائن یا رجعی والدین گذشته باشد. اما اگر ثابت شود که طلاق آنها صوری بوده معافیت پسر باطل و به خدمت سربازی اعزام می شود.

طلاق صوری برای حقوق پدر

طبق قانون اگر پدری که دارای فرزند دختر باشد در صورتی که آن دختر مجرد باشد، جدا شده باشد یا شغل نداشته باشد حقوق مستمری پدر به وی تعلق می گیرد.

در صورتی که زوجین برای دریافت حقوق مستمری پدر دختر طلاق صوری گرفته باشند و مرد بخواهد بعد از مدتی به همسرش رجوع کند باید آن را به صورت رسمی ثبت کند، اگر ثبت نکند قانون با وی برخورد می کند.

همچنین در صورتی که در تحقیقات محلی مشخص شود که زوجین از هم جدا شده اند اما بین آنها صیغه محرمیت جاری شده است زوجه محکوم به استرداد مستمری پدر خواهد شد.

طلاق صوری برای حقوق پدر

عواقب طلاق صوری

همانطور که اشاره کردیم برخی به خاطر دریافت حقوق مستمری پدر زوجه به صورت صوری طلاق می گیرد. اما بعد از مدتی اگر ثابت شود که این جدایی از نوع طلاق صوری بوده و به جهت دریافت حقوق پدر از بیمه انجام شده است، عواقب جبران ناپذیری همچون قطع حقوق و باز پرداخت مستمری از جانب دختر را در پی دارد.

پیشنهاد میشود مطالعه بفرمایید: طلاق به درخواست زن

همچنین طبق ماده 218 قانون مدنی انجام هرگونه عملی که برای فرار از دین باشد و به صورت صوری صورت پذیرد باطل است. طبق ماده 1136 قانون مدنی خواهان (طلاق دهنده) باید عاقل و بالغ باشد و به همین دلیل طلاق صوری برای سوءاستفاده از برخی مزایا باعث عدم تایید آن می شود.

حکم شرعی طلاق صوری

حکم طلاق صوری  به لحاظ قانونی باطل بوده و به همین دلیل هیچگونه آثار حقوقی و قانونی برای آن در نظر گرفته نشده است.

در طلاق توافقی یا انواع دیگر، زوجین به دنبال جدایی از یکدیگر هستند و منافع دیگری برای آنها در این زمینه دخیل نمی باشد.

به طور کلی نمی توان ماده قانونی مشخصی که مجازات طلاق صوری را تعین کرده باشد را پیدا کرد اما طبق ماده 218 قانون مدنی هر عملی که برای فرار از دین انجام گرفته باشد باطل است.

این نوع از طلاق باطل محسوب می شود زیرا هیچ اثر قانونی به بار نمی آورد.  البته لازم به ذکر است که اثبات صوری بودن طلاق امروزه بسیار دشوار بوده اما به لحاظ شرعی طلاق صوری بدون قصد و نیت باطل و بی اثر است.

حکم شرعی طلاق صوری

تامین اجتماعی قانون طلاق صوری 1402

سازمان تامین اجتماعی در مواجهه با افرادی که برای دریافت حقوق مستمری بگیران دست به جدایی صوری زده اند می تواند برخورد کند.

سازمان اگر متوجه شود و در صورتی که بتواند ثابت کند زوجی برای دریافت حقوق بازنشستگی شخص متوفی بیمه گذار طلاق صوری گرفته اند می تواند با آنها برخورد کند.

طلاق صوری نیروهای مسلح

این مورد هم مانند مورد بالا است. تفاوت آن در انتخاب نوع بیمه می باشد. افراد بسیاری برای دور زدن قانون یا فرار از دین دست به چنین کار می زنند.

تامین اجتماعی قانون طلاق صوری ۱۴۰۱

نتیجه گیری

ممنونیم که ما را تا انتهای مطلب همراهی کردید. اگر در زمینه طلاق صوری دچار مشکل شدید یا نیاز به مشاوره حقوق داشتید می توانید با دفتر حقوقی سداد وکیل تماس بگیرید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند.

نداشتن اطلاعات حقوقی می تواند روند پرونده شما را با مشکل مواجه کرده و یا اینکه نتوانید از حقوق خود دفاع کنید. بنابراین بهترین راه کمک گرفتن از یک وکیل ماهر و مجرب است. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره 09121893808 تماس بگیرید.

سوالات راجب طلاق صوری

1- حکم شرعی طلاق صوری برای دریافت مستمری چیست؟

همانطور که در مطلب بالا اشاره کردیم انجام هرگونه معامله ای که برای فرار از دین باشد حرام و باطل است. یعنی اگر زوجین برای دریافت مستمری به صورت صوری طلاق بگیرند از نظر قانونی باطل است و پذیرفته نخواهد شد.

اشتراک گذاری:
Share on telegram
ارسال در تلگرام
Share on whatsapp
ارسال در واتساپ
Share on email
ارسال در ایمیل

مقالات مرتبط با این موضوع